Αν το περιεχόμενο δεν εμφανίζεται στην επιλεγμένη γλωσσά τότε δεν έχει καταχωρηθεί περιεχόμενο στην συγκεκριμένη γλώσσα

Φέτα με μέλι και σουσάμι

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
  • 10 φέτες τυρί φέτα (100 γρ. περίπου η κάθε μία)
  • 1 σφηνάκι νερό
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • λίγο σουσάμι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Απλώνω πάνω σε κάθε κομμάτι φέτας μια κουταλιά του γλυκού μέλι και σουσάμι. Αλείφω ελαφρά τα φύλλα με ελαιόλαδο,τοποθετώ τα κομμάτια φέτας στη μέση των φύλλων και τα διπλώνω σε φάκελο.

  2. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30-35 λεπτά,μέσα σε ταψί μέχρι να πάρουν χρώμα.

  3. Ανακατεύω καλά το μέλι με το ούζο και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω ελαφρά. Με αυτό το μείγμα περιχύνω τα πιτάκια (τα οποία έχω κόψει στα δύο). Πασπαλίζω με σουσάμι και σερβίρω
Μέσος όρος (1 Ψήφος)

Φέτα ψητή με ντομάτα

Υλικά

  • 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 300 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • μπούκοβο ή καυτερη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • αλάτι χοντρό για το πασπάλισμα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετείτε κυκλικά σε 4 στρογγυλά σαγανάκια ή σε 4 αλουμινόχαρτα. Βάζετε ανάμεσα στις ντομάτες φετάκια τυριού.

  2. Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και το αφήνετε να κρυώσει. Το σκορπίζετε πάνω από τις ντομάτες και τη φέτα μαζί με το αλάτι, το μπούκοβο ή την πιπερίτσα, τη ρίγανη, το πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.

  3. Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα ή σκεπάζετε τα σαγανάκια και ψήνετε στους 200οC για 10΄. Ανοίγετε προσεχτικά τα αλουμινόχαρτα (για να μην καείτε την ώρα που διαφεύγει ο ατμός) και σερβίρετε.
Μέσος όρος (1 Ψήφος)